Rabu, 19 Januari 2011

USROTI SAI'DAH



Suamiku.........Allah pinjamkan ummu suami yang baik.Banyak mengajar ummu berkenaan islam yang sebenar.Terima kasih di atas segalanya
Yang pakai tudung pink muka macam tin susu pekat manis tu ummu,sengeh memanjang
happy dengan family
anak ummu yang sulong.,yang tengah menung panjang memikirkan masa depan yang penuh dengan pancaroba,mungkin anak ummu pikir nak jadi apa ye????,nak jadi tenknikal person ke atau nak jadi al-hafiz,,,,
tak kisahlah abang long nak jadi apa asalkan abang long buat bersungguh-bersungguh dalam apa jua bidang  yang abang long ceburi.Mak doakan abang long berjaya dunia dan akhirat. Anak ummu yang ni mempunyai magic hand,boleh baiki komputer(sekarang ni ....kemputer kita banyak benda yang tak boleh buka).Mak tunggu abang long balik baiki komputer,boleh potong rambut (kalau ada warga DQ yang nak ubah style rambut ,singgah kebilik anak ummu) dan boleh hafal quran.Yang pakai kacamata tu kawan dia masa di  JMTI.
yang pakai jubah hitam tengah-tengah tu anak ummu nombor dua.Bakal menjadi imam besar
suaranya merdu.Mak doakan abang ngah dapat jadi ustaz.Kerja yang mulia.Sekarang tengah periksa SPM.Mak doakan abang ngah berjaya dunia dan akhirat.........

Yang pakai baju hijau dan hitam tu anak ummu.Semua anak ummu boleh masak dari yang sulong sampai nombor tujuh.Tapi yang ni ada special sikit.Boleh buat pizza.Mungkin keturunan chef kot......hehehehe.......
Cita-cita dia nak lanjutkan pengajian sampai phd dalam bidang agama.Mak doakan azul dapat melanjutkan pelajaran seperti yang diidamkan dan berjaya di alam yang lagi satu yakni akhirat.............




Yang ni anak ummu nombor empat.Sangat pemalu dan tegas dalam bab menutup aurat dan pergaulan
Anak ummu yang ni banyak menolong ummu untuk mendidik adik-adik perempuanya menutup aurat.Dimana menutup aurat adalah salah satu perkara yang sangat susah digunapakai oleh sebahagian anak gadis atau wanita walaupun ia adalah satu hukumMak doakan kakak kekal dengan sifatnya itu dan berjaya menjadi wanita sholehah dan isteri yang sholehah.INSYAALLAH..AMIN..............





NI....anak ummu yang nombor lima ,ceria dan boleh buat berkomunikasi dikhalayak ramai
Mungkin nak jadi pensyarah kot..........INSYAALLAH









Ketiga di atas anak ummu yang ceria .Mak doakan khadijah,daniel dan balqis mendapat kebahagian
dunia dan akhirat..

Semoga kalian semua berada di dalam landasan islam walaupun seluruh dunia tidak menyukainya,










1 ulasan:

  1. salam,kat mana nk dpt kan jubah imam tu

    BalasPadam