Selasa, 5 Julai 2011

Takziah. Anak Ustazah Nuridah kembali ke Rahmatullah
Posted on Sunday, July 03 @ 23:43:35 PDT
Dilulus untuk paparan oleh CyberSniper

BeritaOleh HarakahDaily

KUALA LUMPUR, 4 Julai: PAS mengucapkan takziah  kepada bekas Ketua Muslimatnya, Ustazah Nuridah Salleh (gambar)  di atas kematian anaknya, Abdul Aziz Mohd Azmi, 13 tahun, yang kembali kerahmatullah pada 12.00 tengah malam semalam.

Abdul Aziz yang mula belajar di Cape Town, Afrika Selatan tahun lepas meninggal dunia selepas kira-kira sebulan menjalani pembedahan kerana ketumbohan pada tulang belakangnya.

Anak Ustazah Nuridah (berkopiah hitam) mantan Ketua DMPP yang sedang belajar menghafaz ayat-ayat Allah di Cape Town telah meninggal dunia...

Sebelum itu, beliau demam tetapi tidak dapat bangun dan menggerakkan badannya. Beliau menjalani pembedahan dengan ditemani ibu dan bapanya, Haji Azmi.

Jenazah beliau dijangka akan tiba di rumahnya di Taman Melewar, Kuala Lumpur pagi esok, 5 Julai.

Namun begitu, Nuridah yang kini dalam misi dakwah ke Australia masih berada di sana dan dijangka akan tiba lebih lewat dari jenazah anaknya sendiri. Nuridah kini adalah Ketua Dewan Muslimat PAS Wilayah Persekutuan selepas gagal mempertahankan kerusi ketua Dewan Muslimat PAS Pusat dalam muktamar lepas.

Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan (DPPWP)  bagi pihak PAS mengucapkan takziah kepada keluarga Nuridah, kata  Nurul Islam Bin Mohamed Yusoff , Setiausaha DPPWP dalam satu kenyataannya kepada Harakahdaily.

"Marilah kita sama-sama mendoakan agar arwah Abdul Aziz ditempatkan dikalangan hambaNYA yang soleh," kata kenyataan itu.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan