Rabu, 23 Mei 2012

KHASIAT MADU UNTUK IBU MENGANDUNG


Adakah madu selamat digunakan oleh ibu mengandung? Apakah cara yang betul untuk menggunakan madu bagi ibu mengandung?
Daripada pengalaman ibu-ibu mengandung yang mengambil madu semasa hamil, bukan sahaja madu selamat digunakan, malah khasiat madu baik untuk ibu and kandungan.
DAPATKAN MADU YANG ASLI ,NAK TAHU  CARA NAK UJI MADU ITU ASLI ATAU TIDAK,MASUKKAN DALAM BAHAGIAN SEJUK BEKU SEMALAMAM,YANG ASLI TAK AKAN BEKU ,DAPATKAN MADU TUALANG ASLI.MADU ASLI DAN PROPOLIS DENGAN 0137033819.JANGAN LEPASKAN PELUANGYAN BAIK  INI.........
 Madu dapat mengurangkan rasa loya ketika mengandung, terutamanya pada waktu pagi. Untuk kesan yang terbaik, ambil madu sebelum tidur setiap hari.
Madu juga mampu mengekalkan daya tahan penyakit ibu sewaktu mengandung. Biasanya, ibu hamil sering mendapat selesema kerana sistem daya tahan mereka lebih lemah pada ketika ini. Dengan mengambil madu, bahan anti-bakteria di dalam madu mampu menyokong sistem daya tahan ibu sewaktu mengandung.
Di samping itu, madu boleh mengelakkan masalah sembelit, yang sememangnya sering dialami ibu mengandung. Kandungan pelawas dan anti-bakteria di dalam madu membantu sistem penghadaman ibu mengandung.
Khasiat madu untuk ibu mengandung yang lain termasuklah membolehkan tidur lebih nyenyak, memberi tenaga dan mengelakkan hipertension.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan