Isnin, 18 Ogos 2014

Kebaikan air kelapaMinum air kelapa adalah menakjubkan sihat untuk badan kita dan seterusnya membaca artikel ini memberikan anda maklumat lanjut mengenai manfaat air kelapa.
Air kelapa mengandungi vitamin dan mineral, kalium, gula, sodium, protin dan serat yang anda boleh mendapatkan apabila minum air kelapa yang tulen. Air kelapa muda mempunyai banyak manfaat kesihatan yang terbukti dan diuji oleh banyak umat seluruh dunia. Air kelapa membantu meningkatkan imuniti anda untuk menghilangkan penyakit-penyakit dan jangkitan dan membuang toksin yang berbahaya kepada sistem kami.
Air kelapa yang berfungsi sebagai ubat yang hebat untuk masalah buah pinggang seperti batu buah pinggang dan jangkitan saluran kencing (UTI). Ia mengekalkan baki keasidan buah pinggang anda dan mengurangkan saiz batu-batu dalam buah pinggang dan akhirnya menolak mereka keluar dari saluran kencing anda.
Mengekalkan diri sendiri Diet? Menurunkan berat badan dengan selamat dan secara semulajadi dengan minum air kelapa sebagai sebahagian daripada diet dailt anda.Ia adalah lebih dinasihatkan supaya meminumnya setiap pagi apabila anda bangun. Dan memakan satu kelapa hijau sehari, penurunan berat badan akan dipatuhi.
Air kelapa adalah kaya dengan kalium. Malah, ia juga mengandungi kalium yang lebih banyak berbanding dengan pisang. Selepas senaman yang berat, tubuh memerlukan air untuk menggantikan cecair yang telah dimakan oleh berpeluh. Minum air kelapa adalah alternatif yang positif untuk menyuburkan dan menampung badan. Lebih baik daripada apa-apa minuman tenaga, minuman isotonic ini adalah rendah kalori, rendah lemak dan bebas kolesterol.
Minum air kelapa adalah bermanfaat untuk pesakit-pesakit dengan kencing manis. Ia mengekalkan baki tahap gula dalam darah anda. Ini adalah rendah dalam gula, kalori dan natrium yang kebanyakan minuman ringan dan jus komersial mempunyai. Kerap minum air kelapa akan pasti memberikan anda hasil yang berjaya.
Masa terbaik untuk minum air kelapa adalah setiap pagi selepas anda bangun. Satu kelapa sehari adalah cukup baik. Makan selepas Mencincang badan untuk membuat lubang. Mendedahkannya ke udara akan menyebabkan penapaian mengambil tempat. Rasa tidak akan sama seperti segar sebagai sebelum selepas dua-tiga jam.
Beruntung bagi orang-orang yang mempunyai pokok-pokok kelapa di belakang rumah mereka kerana mereka boleh dengan mudah mendapatkannya – percuma. Anda boleh membeli kelapa muda yang hijau di Resort Pantai, perhentian lebuh raya, Taman dan pasar awam. Jadi jika anda rasa anda mahu minum kemudian keluar dan mengambil.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan