Isnin, 27 Oktober 2014

Herba Sauna





Bersauna Untuk Kecantikan Dalaman & Luaran

Adakah anda tahu? 15-20 minit bersauna adalah bersamaan dengan 1-2 jam berjalan cepat (brisk walking).

1. Mengeluarkan tosik-tosik dalam badan (detox)
2. Membakar kalori (boleh turunkan berat badan)
3. Mengurangkan jerawat dan masalah kulit
4. Meningkatkan pertahanan badan
5. Mengurangkan tekanan (stress) dan boleh buat kita releks..

1. Mengeluarkan tosik dalam badan (detox).
Hampir 1/3 tosik dibuang melalui kulit badan – melalui peluh! So dengan peningkatan metabolisma badan bila bersauna, more toxins are released.
2. Membakar kalori (boleh turunkan berat badan). Dengan hanya duduk di sauna, metabolisma badan akan meningkat sehingga 50%. That prolonged states obviously makes our body burn more calories. Itu juga berpotensi untuk membantu anda untuk kurangkan berat badan.
3. Mengurangkan jerawat dan masalah kulit. Mereka yang mengalami asalah jerawat, luka-luka dan kulit yang bermasalah boleh mendapat kebaikan dengan bersauna untuk mengatasi masalah-masalah tersebut. Bila kita bersauna, ini akan meningkatkan kadar denyutan jantung serta dapat meningkatkan kadar metabolisme badan. Dengan itu bila lebih banyak darah mengalir bermakna lebih bekalan nutrisi dan oksigen ke kulit..

4. Meningkatkan sistem pertahanan badan. Dengan meningkatkan suhu badan, kita punya sistem pertahanan badan akan menghasilkan lebih banyak sel-sel untuk melawan penyakit. Dengan itu secara tidak lansung ia akan meningkatkan sistem meningkatkan lagi sistem pertahanan badan.

5. Mengurangkan tekanan (stress) dan boleh buat kita releks.. Dengan mengambil masa 15-20min bersauna dapat mengeluarkan segala tosik dan bahan kimia daripada badan serta dapat mengurankan tekanan. Sauna betul-betul dapat membuat kita rasa tenang dan releks sambil bersauna cubalah pasang lagu-lagu yang perlahan.


Foto Pemborong Produk Spa (Srisari Herbs).
Foto Pemborong Produk Spa (Srisari Herbs).
Foto Pemborong Produk Spa (Srisari Herbs).



Tiada ulasan:

Catat Ulasan