Selasa, 17 Mei 2016

Garam Bukit AishGaram Bukit  Aish 

Berat : 500 gram+-
Harga Runcit : RM6.00++/pek

UNTUK MASAKAN ,RENDAMAN,SCRUB  DAN MANDIAN

whatsapp 0137033819
tel/ sms 0189853774


GARAM BUKIT ASLI

Garam Bukit telah wujud secara fitrah semenjak jutaan tahun yang lalu. Ia adalah garam yang berasal dari kawasan pergunungan Himalaya. Ia adalah garam organik yang paling tulen, berkhasiat, bersih dan mempunyai struktur geometrik kristal yang sangat sempurna. Garam semulajadi ini tidak perlu melalui proses penambahan bahan awet dan pewarna seperti garam dari laut. Warna asal garam bukit ini ada yang berwarna putih, 'pink' dan kemerah-merahan; merupakan sumber yang bersih dan bebas dari sebarang pencemaran.
.
Ia mengandungi semua unsur-unsur mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Garam Bukit Himalaya ini berbezadengan garam harian yang biasa digunakan. Ia adalah kerana garam halus biasa sudah menjalani  pemprosesan, dimana kandungan sodium dalam garam putih menjadi sodium pasif dan ini menyebabkan tekanan darah tinggi dalam tubuh badan seseorang. Selain itu,ia juga menyahkan potassium, kalsium, magnesium dan besi yang perlu bekerjasama dengan sodium. Garam bukit bertindak mencegah pelbagai penyakit, dimana kesahihan penggunaannya juga telah diterapkan turun temurun.
.
KANDUNGAN MINERAL DALAM GARAM BUKIT AISH 
Terdapat 84 mineral semulajadi dalam garam bukit. Semua mineral ini memberi  kita kesihatan yang berpanjangan  dan garam ini asli 100%.

Cara-cara Menggunakan Garam Bukit Rendaman Kaki & Mandian dan Skrub Garam

Campurkan 5 sudu besar / 100 gram Garam Rendaman & Mandian ke dalam air biasa/suam atau air bercampur ais.

- Rendaman – Rendam kaki/ badan selama 30 minit kemudian bilas dengan air biasa. Seeloknya di buat pada waktu rehat atau sebelum hendak tidur.

- Mandian – Mandi dengan air bancuhan Garam Bukit. Biarkan air meresap ke tubuh badan selama beberapa minit kemudian bilas dengan air biasa.

- Skrub – Bancuhan pekat (garam skrub) di lulurkan di seluruh badan atau tempat tertentu yang ingin di rawat dengan garam skrub. Biarkan sehingga kering selama beberapa minit kemudian bilas dengan air biasa


Garam Bukit  Aish Untuk Makanan & Masakan

1.Membantu mengatasi penyakit kencing manis & darah tinggi
2.Membantu meningkat & menguatkan sistem penghadaman
3.Menambah kandungan oksigen dalam darah
4.Membantu penyerapan toksid, gas & asid dalam badan
5.Meningkatkan tahap ketahanan badan
.Tiada ulasan:

Catat Ulasan